Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

Splošni pogoji

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji spletne trgovine VEGAN VISAGE so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino VEGAN VISAGE upravlja podjetje TERRA TREND, spletna trgovina, Katja Bregar Rožac s.p., Ulica bratov Učakar 64, 1000 Ljubljana, matična številka: 9037373000, davčna številka: SI51604230, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec, ponudnik ali »trgovina VEGAN VISAGE«).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine VEGAN VISAGE, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med spletno trgovino VEGAN VISAGE in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

ALI JE REGISTRACIJA NA SPLETNO STRAN OBVEZNA?

Registracija in prijava na spletno stran ni obvezna, saj lahko po njej brskate in nakupujete tudi kot neregistrirani uporabniki.

KAKO SE REGISTRIRAM?

Registrirate se na spletni strani www.veganvisage.si. Po opravljeni registraciji boste lahko dostopali do svojega računa (uporabniški profil, kjer so zapisani podatki, ki ste jih navedli ob registraciji – te podatke lahko tudi spreminjate) oz. pridobili pravico do nakupa izdelkov iz naše spletne trgovine. Uporabniško ime in geslo vas bosta nedvoumno povezovala z vašimi vnešenimi podatki, zato ste za njihovo točnost in pravilnost odgovorni sami (vsi vnešeni podatki morajo biti točni in veljavni).

Registracijo lahko opravite le enkrat, v kolikor pa se vaši podatki spremenijo le-te popravite v vašem profilu.

POSTOPEK NAKUPA

Postopek nakupa je popolnoma enostaven. Na spletno stran se ni potrebno prijaviti.
Na spletni strani se poleg izdelkov nahaja gumb »Dodaj v košarico«. S klikom na gumb kupec doda izdelek v košarico.

Odstranitev izdelkov

Če želi kupec odstraniti določen izdelek iz košarice, mora klikniti na povezavo »košarica«, ki se nahaja na desni strani spletne strani. Ko se odpre košarica, se pri količini nahaja ikona “odstrani” na katero klikne in s tem odstrani izdelek iz košarice.

Oddaja naročila

Kupec zaključi svoje naročilo tako, da klikne na košarico in tam vnese zahtevane podatke (ime, priimek, naslov, tel. številko, e-naslov). Kupec zaključi naročilo s klikom na gumb »Potrdi naročilo«. Če je bilo sporočilo uspešno posredovano, kupec prejme povratni mail.

Poprava napak pred oddajo naročila

Če se je kupec pred oddajo naročila zmotil pri izbiri ali količini artikla, ima vedno možnost napako odpraviti pred oddajo naročila. Kupec zgolj klikne na košarico (ikona oz. link se nahaja v desnem meniju spletne strani), kjer lahko po želji odstrani izdelke s klikom na ikonico “odstrani”. Za dodajanje dodatnih količin produkta ali novih produktov se lahko kupec kadarkoli vrne v spletno trgovino s klikom na povezavo “Nadaljuj nakup”, ki se nahaja v zgornjem desnem kotu košarice.
S klikom na “Spremeni” v glavnem navigacijskem meniju košarice, lahko kupec ureja in spreminja svoje podatke. Za kakršnakoli vprašanja ali pomoč smo vedno na voljo tudi preko e-pošte: info@veganvisage.si

NAROČILO

Kupoprodajna pogodba med spletno trgovino VEGAN VISAGE in kupcem je v spletni trgovini VEGAN VISAGE sklenjena v trenutku, ko trgovina VEGAN VISAGE kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: Potrjeno naročilo na VEGAN VISAGE.). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za trgovino VEGAN VISAGE kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.
Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku trgovine VEGAN VISAGE.

IZDAJA RAČUNA

Trgovina VEGAN VISAGE po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca.
Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

CENE IN DDV

Cene vsebujejo DDV (podjetje je zavezanec za DDV). Veljajo cene, navedene v trenutku oddaje izdelka v nakupovalno košarico na spletni strani www.veganvisage.si.
TERRA TREND, spletna trgovina, Katja Bregar Rožac s.p., skuša kar najbolje skrbeti za točnost in ažurnost podatkov, navedenih na spletni strani, vseeno pa lahko prihaja do nepravilnosti pri objavah cen, dobavnih rokov, opisov in lastnosti izdelkov. Ker se vse morebitne spremembe ne uspe vedno vpisati na spletno stran sočasno z nastankom spremembe, bo trgovina VEGAN VISAGE kupca vedno obvestila o spremembah ter mu omogočila preklic ali zamenjavo naročenega izdelka.
Prav tako bo ponudnik kupca obvestil, v kolikor se tekom obdelave njegovega naročila cena artikla spremeni in skušal po svojih najboljših močeh najti primerno in zadovoljivo rešitev za obe strani. TERRA TREND, spletna trgovina, Katja Bregar Rožac s.p., si pridružuje pravico do spremembe cen (ter vsebinskih in tekstovnih sprememb) brez predhodnega obvestila.
Popusti, promocijske kode ipd. se ne seštevajo. Darilnih bonov in kod bonusov za popust ni možno menjati za gotovino.
Vse posebne ponudbe na spletni strani veljajo do navedenega datuma oziroma do razprodaje zalog.

NAROČANJE IN PLAČILO

V spletni trgovini www.veganvisage.si je možno plačilo po povzetju, z nakazilom na račun ponudnika po predračunu, s kreditnimi karticami ter s PayPal-om. Pri plačilu po povzetju, kupec pismonoši Pošte Slovenije ali drugemu kurirju ob dostavi oz. prevzemu plača blago in poštnino z gotovino, pri plačilu po predračunu, pa kupec vrednost nakupa pred dostavo blaga nakaže na naš TRR (po tem, ko na mail prejme vse podatke za nakazilo).Pri plačilu preko Paypala se plačilo izvede preko Paypala s prijavo na Paypal, pri plačilu s kreditnimi karticami pa se plačilo izvede preko Stripe ponudnika plačilnih storitev s kreditnimi karticami, ki skrbi za vse potrebne varnostne mehanizme pri tovrstnih plačilih, ki so zahtevane v EU.

Stroške embalaže ter pakiranja krije podjetje TERRA TREND, spletna trgovina, Katja Bregar Rožac s.p..

DOSTAVA NAROČILA IN PLAČILO

Dostava pošiljk se izvršuje preko Pošte Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem dostava izvedena bolj učinkovito.

Stroški poštnine za vsa naročila/pošiljke do skupne vrednosti 50 EUR (ne glede na težo pošiljke) znašajo: - 3,80 evra

Za vsa naročila/ pošiljke v skupni vrednosti 50 EUR ali več, je poštnina brezplačna in jo krije spletna trgovina VEGAN VISAGE.

V kolikor je izbrano Plačilo po povzetju, je potrebno ob prevzemu pošiljke pismonoši plačati naveden znessek kot je pri naročilu. Pošta pa hkrati zaračuna provizijo za prenos kupnine, skladno z uradnim cenikom Pošte Slovenije.

Za vse ostale vrste plačila (po predračunu, s plačilno ali kreditno kartico) ni dodatnih stroškov ob prevzemu pošiljke.
Cene veljajo za dostavo pošiljk v Sloveniji.

Vsa naročila so odpravljena v roku tri do pet delovnih dni (po prejetju naročila (trudimo se, da vsa naročila, prejeta do 12.00h ure, odpošljemo še isti dan). V kolikor se zgodi, da določenega izdelka ni na zalogi, vas bomo o tem obvestili po e-mailu ali telefonu v roku treh delovnih dni od prejetja naročila in skupaj bomo poiskali nadaljno rešitev.

POMEMBNO: ponudnik ne odgovarja za naročila, za katera je bil naveden nepravilen oz. napačen naslov za dostavo s strani kupca v času naročila. Pred potrdilom naročila pazljivo preverite svoje podatke in naslov za dostavo blaga.

PRAVICA DO ODSTOPA POTROŠNIKA OD POGODBE OZ. OD NAROČENEGA BLAGA

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č in 43.d členu ZVPot) pravico, da v štirinajstih (14) dneh podjetju na elektronski naslov (info@veganvisage.si) sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.
Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Obrazec za odstop od pogodbe artiklov je uporabnikov na voljo s klikom tukaj.

Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: TERRA TREND, spletna trgovina, Katja Bregar Rožac s.p., Ulica bratov Učakar 64, 1000 Ljubljana.

Kupljene izdelke je potrebno vrniti trgovini VEGAN VISAGE nepoškodovane, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini, razen če so izdelki uničeni, pokvarjeni, izgubljeni ali se je njihova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv uporabnik (kupec). Če je poštni paket, s katerim je kupec prejel naročene izdelke fizično poškodovan, če v njem manjka vsebina ali če kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi.

Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Stranka mora obvezno v roku 14 dni javiti na email: info@veganvisage.si namero, da bo izdelek vrnila, mi pa bomo poslali navodila za vračilo. Stranka ima potem še 14 dni časa, da izdelek vrne na naš naslov. V nasprotnem primeru denarja žal ne moremo vrniti.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen popust, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Uporabniku se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu.

Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

Odstop potrošnika od pogodbe za artikle iz kompleta

Če se potrošnik odloči za odstop od pogodbe za artikle, ki tvorijo komplet, lahko za celoten komplet zahteva zamenjavo za enak komplet ali vračilo kupnine. Potrošnik lahko zamenja artikel iz kompleta, v primeru stavrne napake ali poškodbe artikla, zanj pa ne more zahtevati vračila kupnine.

STVARNE NAPAKE

Kdaj je napaka stvarna? Kadar:
– artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
– artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
– artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
– je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla.
Vračilo zaradi stvarne napake se lahko uveljavlja, v kolikor se napaka pokaže v roku dveh let po prevzemu blaga. Kupec ima časa dva meseca od odkritja napake, da o le-tej obvesti prodajalca in zahteva uveljavljanje stvarne napake.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

PRITOŽBE IN SPORI

Spletna trgovina VEGAN VISAGE spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se lahko kupec v primeru težav poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@veganvisage.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Spletna trgovina VEGAN VISAGE bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu kako dolgo bo potekala obravnava in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Spletna trgovina VEGAN VISAGE se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si trgovina VEGAN VISAGE prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi TERRA TREND, spletna trgovina, Katja Bregar Rožac s.p., ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Trgovina VEGAN VISAGE, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo na spodnji povezavi.

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

VAROVANJE PODATKOV

Sletna trgovina VEGAN VISAGE se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Vsi podatki o uporabnikih, pridobljeni preko spletnega mesta www.veganvisage.si, bodo uporabljeni izključno za potrebe poslovanja in pošiljanja promocijskega materiala. Vaši osebni podatki, ki jih trajno vnesete v bazo podatkov ob registraciji, ne bodo posredovani tretjim osebam. Za primere zlorab in vdorov v računalniški sistem ne prevzemamo nobene odgovornosti.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

INFORMACIJA O ZBIRANJU INTERNIH PODATKOV SPLETNE TRGOVINE VEGAN VISAGE PRI PRIJAVI NA E-NOVICE

1. Katere podatke zbiramo: Poleg podatkov v vnosnem polju se bo zabeležil IP naslov računalnika iz katerega ste naredili prijavo, nadalje pa se bodo zbirali še čas odpiranja poslanih sporočil in čas klikov na povezave v sporočilih.

2. Kakšen je namen zbiranja: Podatke zbiramo za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije za namen pošiljanja novic. Podatke o časih odpiranja in časih klikov pa za namen ugotavljanja vaše aktivnosti. S pomočjo teh podatkov bomo lažje ugotovili vaše želje, potrebe in zanimanja in vam bomo lahko na ta način posredovali za vas bolj zanimive in relevantne informacije

3. Koliko časa bomo podatke zadrževali: Dokler ne boste zahtevali izbrisa oz. se odjavili od prejemanja elektronskih novic.

4. Kje lahko prekličete soglasja in zahtevate izbris, izpis ali spremembo: To lahko naredite tako, da nam pišete na naš email naslov info@veganvisage.si. Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite na koncu vsake e-novice ali preko maila info@veganvisage.si.

5. S kom bomo vaše osebne podatke delili: Vaših osebnih podatkov ne bomo delili z nikomer.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Spletna trgovina VEGAN VISAGE se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da trgovina VEGAN VISAGE ne uspe popraviti podatkov na spletni strani. V takem primeru bo trgovina VEGAN VISAGE kupca obvestila o spremembah in mu omogočila odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Spletna trgovina VEGAN VISAGE ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Trgovina VEGAN VISAGE ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih.

AVTORSKE PRAVICE

Spletna trgovina www.veganvisage.si je v izključni lasti podjetja TERRA TREND, spletna trgovina, Katja Bregar Rožac s.p, Pridržujemo si vse pravice in kakršnokoli posredovanje informacij iz spletnih strani v okviru www.veganvisage.si je dovoljeno zgolj in samo s pismeno odobritvijo lastnika, saj so na spletnih straneh lahko objavljeni podatki, katerih avtorske pravice se pritičejo tretjim osebam. Vsi kršitelji zakona o avtorskih pravicah bodo kazensko preganjani.
Pridržujemo si pravice do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

OSEBNA IZKAZNICA

NAZIV PODJETJA: TERRA TREND, spletna trgovina, Katja Bregar Rožac s.p., Ulica bratov Učakar 64, 1000 Ljubljana

Identifikacijska št. za DDV: SI51604230
Zavezanec za DDV: DA
Matična številka: 9037373000
Šifra dejavnosti: 47.910 (Trg.dr.po pošti ali po internetu)
IBAN: SI56 0284 3026 4051 446

DELOVNI ČAS:
od ponedeljka do petka od 9.00 do 17h
sobote, nedelje in prazniki zaprto

TELEFON: 068-163-782
E-NASLOV: info@veganvisage.si
KONTAKTNA OSEBA: Katja Bregar Rožac